2022-10-09

Igår lördag hade vi den stora upptagningsdagen i hamnen, kranbilen kom vid 9.30 och vi började med att försöka lyfta byggbaracken på plats, men det visade sig att betongplintarna inte riktigt stod som de skulle, så vi började ta upp båtar i stället, totalt lyfte vi 23 båtar under dagen, avslutningsvis så fick vi även byggbaracken på plats efter lite justering av plintarna. Vi var klara vid 18-tiden. Stort tack till alla som var med o hjälpte till.

  

2022-10-05

På lördag 8/10 kommer kranbilen mellan 9.00-10.00, Först ska vi lyfta byggbaracken på plats vid klubbstugan innan vi börjar med upptagningarna. Det är ca: 20 båtar anmälda, så det kommer att ta ett tag o få upp alla. 

2022-09-19

Imorgon tisdag 20/9 kommer elektrikern och kopplar in strömmen till västra bommen och byter ut belysningsstolpen i hörnet längst in i hamnen till en med eluttag. Strömmen kommer att vara avstängd under dagen.

Då var sista arbetsdagen avklarad för denna säsongen. Vi var ca 20 st under dagen som var med och jobbade. En del gjorde i ordning grunden för utbyggnaden vid klubbstugan.
Några grävde fram elkabeln längst in i hamnen så att vi kan ansluta den västra bommen. Det klipptes gräs och rensades runt samtliga elstolpar runt om hamnen, en del skräp kördes till tippen. Stort tack till alla som var med.

2022-08-14

Igår lördag hade vi arbetsdag och vi var ca 25 personer totalt uppdelade på 2 pass.
Vi röjde upp utefter grässlänten vid cykelvägen, hela infarten rensades från cykelbanan ner till klubbstugan, det klipptes gräs och rensades ogräs samt plockades skräp runt om hela hamnen. Nya byggbaracken som ska användas till utbyggnaden kom i torsdags, några passade på att riva innerväggarna i baracken. Vi hade hyrt in minigrävaren för att förbereda för grunden till utbygget. Vi grävde ur för grunden och nästa arbetsdag blir till att lägga markduk och ett lager makadam, sen placera ut betongplintarna. Gamla långbryggan vi hade har nu körts ut till Storön och kommer att ersätta tidigare brygga. STORT TACK TILL ALLA SOM SLET I VÄRMEN

2022-08-01

Händer i augusti.

Båtvikens Hamnförening bildades 10 juni 2002 efter att Karlsborgs Kommun lämnat ifrån sig ansvaret. 2003 fanns det ca: 84 medlemmar i föreningen, 2022 är vi ca: 153 medlemmar.

Att föreningen fyller 20 år i år, vill vi uppmärksamma med en grillfest för alla medlemmar, vuxna som barn. Vi kommer att börja dagen med lite lekar, tipspromenad, fråge-quiz och tävlingar. Själva grillningen börjar runt 18.00-tiden
Föreningen står för all mat, det som ni själva står för är ev dricka.
Om det är någon medlem som kan o vill spela o sjunga så är det välkommet

 

2022-07-17

I lördaga genomförde föreningen aktiviteten ”Göta Kanal 200 år” mellan 11.00 o 19.00. Vi höll till vid kanalscenen/gästhamnen. Vädret var inte det bästa, det blåste en hel del (14 m/s). Sjöräddningen kom med 2 båtar, man kunde gå ombord och prata med personalen. Räddningstjänsten var på plats med 4 bilar vilket var uppskattat speciellt bland barnen. Friluftsfrämjandet hade ”provapå” Havskajaker, men som sagt det var inte lätt i blåsten. Trots detta så hade vi en hel del besökare. Många tyckte det var kul med allemansQuiz och vi bjöd på godis och delade ut ballonger och flaggor till barnen.. Som dagen höjdpunkt passerade JUNO på väg ut i Vättern.

Stort tack till alla som var med och genomförde detta evenemang.

En bild som visar utomhus, himmel, gräs, båt

Automatiskt genererad beskrivningEn bild som visar vatten, utomhus

Automatiskt genererad beskrivningEn bild som visar himmel, gräs, utomhus, lastbil

Automatiskt genererad beskrivningEn bild som visar himmel, utomhus, träd, gräs

Automatiskt genererad beskrivning

En bild som visar gräs, utomhus, himmel, lastbil

Automatiskt genererad beskrivningEn bild som visar träd, utomhus, person

Automatiskt genererad beskrivning

 

2022-06-19

Arbetsdagen 18/6 genomförd.
Vi hann med en hel del på arbetsdagen i lördags, 3 stora lass med ris till tippen, alla vagnar o trailers ställdes upp utefter sjökanten, gräset klipptes, snyggades till runt grillplatserna. 3 bryggor o 7 y-bommar monterades,
Korv o fika som vanligt
Stort tack till alla som var på plats.

2022-05-07

Arbetsdagen lördag 7/5 genomförd.

Alla bryggor klara och 4 st sjösatta, blev kanon med 8 st 2m platser på östra sidan, nästa tillfälle får vi sjösätta resten på västra sidan.

Ett stort lass med ris till tippen, diverse snickeriarbeten, vattenslangarna uppdaterade.

Korv o fika.

Stort tack till alla som var med o jobbade

2022-04-24

I går lördag hade vi sjösättning av 15 båtar med Albins kranbil.

Allt gick smidigt och bra.

 

I dag söndag var det första arbetsdagen på säsongen, 2 pass med 10 st anmälda till respektive pass, en del började med renovering av bryggor och hann med att få 4 bryggor helt klara, resterande 4 bryggor fortsätter vi med nästa arbetsdag. Det kördes en hel del gammalt bryggvirke till tippen. Det monterade även en ny dörr till toa/duschdelen.

Alla bord kördes ut, några gick igenom vattenslangar och placerad ut det som gick, men det saknades nästan samtliga kopplingar och munstycken till slangarna, och vart dessa tagit vägen är en gåta☹️

Vi får införskaffa nytt material, vilken är en onödig kostnad.

 

Stort tack till alla som var med o jobbade.

2022-03-01

I lördags 26/2 hade vi ett ordinarie årsmöte i Skomakarn's lokaler, Norra Kanalgatan. Vi gick igenom årsberättelse och ekonomin för 2021, samt budget och handlingsplan för 2022.

Ett 20-tal personer deltog och mötet avslutades med kaffe och macka.

Årsmötesprotokoll och övriga handlingar kommer att publiceras på vår hemsida när dessa är justerande.