2018-11-10

Idag stängde vi klubbstugan o toaletten, samt att vi stängde av vattnet. Elen är på för belysningens skull. Så nu får vi uthärda vintern och hoppas på en ny kanonsäsong 2019.

2018-10-25

Hej alla medlemmar. Några viktiga saker, idag stängdes vattnet av i hamnen, med tanke på det väder som väntas i helgen. Den 10/11 kommer styrelsen att stänga klubbstugan o toa samt el

Det andra är att Vi håller på att uppdatera systemet i samråd med SBU-Svenska båtunionen. Medlemsavtal (Det är en skrivbar pdf-fil.) Om ni inte fyllt i ett, eller bytt försäkringsbolag/båt så ber jag er göra detta och skicka in det på mejl till klubben. Måste vara oss tillhanda senast vid nästa års båtplatshyra. Tackar på förhand.

2018-10-13

Idag var det stor upptagning med kranbilen från Laxå, han anlände vid 9.30 och vid 15.00 så var alla båtar upptagna, totalt 19st, samt masten på en motorseglare. Stort tack till alla som var med o hjäpte till.

lizzy

alfred

albin25

uppstallda

2018-10-06

Tog upp båten idag, gick bra. Tog en promenad runt hamnen och fick se att låsen till toaletten och bommen västra sidan var borta igen, ska det vara så svårt att hålla ordning på detta med låsen. Ni som varit i hamnen västra sidan, de senaste veckorna, kolla om Ni fått med Er ett lås hem av misstag.

2018-09-24

Då har vi klarat av sista abetsdagen för säsongen, det kom ca 20 st,vädret var helt underbart mycket sol o lite blåst. Vi städade området och toaletterna, plockade in samtliga bord och ställde upp på altanen. En del justerade lite på belysningsstolparna så att dom står rakt, vi hjälpte en medlem att ta upp en eka som blivit vattenfylld, och som vanlig drack vi kaffe och år korv efteråt.

2018-09-20

Då var det dags för säsongens sista arbetsdag på söndag 23/9 kl 10.00. Inplockning av alla bänkar, vattenslangar, justera nya elstolparna så att dom står rakt. Allmän städning på området, samt klubbstugan och toaletterna. Sen äter vi korv o fikar. Välkomna

2018-09-08

Nu är hösten här och båtsäsongen börjar nå sitt slut. Som vanligt i år så har vi tillgång till kranbilen som kommer till hamnen lördag den 13/10. Vi har en arbetsdag kvar i år, nämligen söndag den 23/9 kl 10.00. Vi har även fått leverans av alla elstolpar, styrelsen kommer att montera dessa nu under hösten, när all montering är klar kommer KEAB att koppla in all el så att klubben får papper på att allt är ok. Båten "HILDA" som står på västra sidan av hamnområdet, enligt beslut från polisen skövde är den nu förverkad, vilket innebär att den tillhör Båtklubben, den kommer att skrotas så fort det är möjligt.

2018-08-26

Då klarade vi av näst sista arbetsdagen i går, det kom ca 25 personer, det klipptes gräs, häcken runt parkeringen putsades, kajkanterna röjdes från ogräs, trailers flyttades på västra sidan. Allmän städning av området. Vi fick till o med upp en flaggstång på udden vid inloppet. Vi avslutade som vanligt med korv o kaffe och trevligt umgänge. Stort tack till alla som var med.

FLAG

2018-08-20

Nu på lördag den 25/8 kl 10.00 är det ny arbetsdag, den näst sista för säsongen. Vi tänkte röja lite runt kajkanterna på ogräs, klippa häcken runt parkeringen. Allmän städning på området, samt klubbstugan och toaletterna. Sen äter vi korv o fikar. Välkomna

2018-07-22

Det kom ca 15 st till arbetsdagen i onsdags, regnet flödade under eftermiddagen, men lugnade sig vid 18 tiden när vi började. Det röjdes på västra sidan vid den lilla skogsdungen. Vi tog upp en långbrygga vid rampen och monterade på 2 extra flytelement, vilket blev bra. Låset på bommen vid klubbstugan hade gått sönder så det byttes ut. Vi monterade även 2 st y-bommar på västra sidan. Allmän städning av området och klubbstugan samt toaletterna. En medlem som skriver för SLA gjorde en intervju inför arbetsdagen, där berättade vi lite allmänt om föreningen och vad vi tänker göra inför framtiden.

2018-07-14

Nu på onsdag den 18/7 kl 18.00 är det en ny arbetsdag. Vi tänkte försöka röja lite på grusplanen på västra sidan. Och ev montera ett par gamla y-bommar som vi har ligger. Allmän städning på området. Sen äter vi korv o fikar. Välkomna

2018-06-25

Midsommarafton firades av ett 20tal entusiaster i klubben. Vi började dagen med lunch på klubbstugeverandan som för dagen var inklädd i plast, för det blåste en hel del. Under eftermiddan dansades det runt midsommarstången, grillen tändes och vi avnjöt en god kvällsmiddag på verandan till musik o sång från 2 fenomenala gitarrister. Mycket trevligt.

2018-06-12

I söndags hade vi arbetsdag, det kom ca 25st. Det städades allmänt, alla trailers drogs ut och gräset klipptes, sen stuvade vi om lite på alla trailers så att gräsplanen blev fri framför klubbstugan och även utrymmet vid Oddas udde. Kajkanterna rensades från växtlighet, häcken runt parkeringen klipptes. Det serverades korv och kaffe samt dricka till alla. En lyckad arbetsdag, stort tack till alla som var med.

Vi hade ett studiebesök av styrelsemedlemmar från Aborrviken, som ville se hur vi hade gjort med y-bommar o dyl.

eftermiddan körde en medlem på en sten mellan inloppet och i höjd med den markering vi lade ut förra året, det blev inga skador på båten som tur var. Två man från styrelsen åkte ut och lodade tills vi hittade vad som kan vara platsen, ca 1m djupt, vi markerade med en liten vit boj som vi kommer att byta ut till något mer färgglatt

2018-06-06

På söndag 10/6 kl 10.00 är det arbetsdag. Vi får även besök från Aborrvikens båtklubb som ville komma och titta hur vi har gjort med y-bommar i hamnen.

2018-05-19

På arbetsdagen i onsdags så var vi ca 30 st, det städades samt att vi tog bort en massa rötter på västra sidan, alla plattor på plats för belysningen. Gamla bryggorna skrotades. Vi fikade och åt lite korv. Bra jobbat, o tack till alla som kom

2018-05-12

På onsdag den 16/5 är det arbetsdag igen. Vi börjar kl 18.00.

2018-04-30

Påminner om Kranbilen den 5 maj.

Nyinstallation av 16 st ybommar på västra sidan. Viss omfördelning behövs eftersom alla dessa platser är 3meters. Peter håller på med detta och meddelar berörda.

IMG_0304_1

2018-04-23

På arbetsdagen den 21/4 kom det ca: 20 medlemmar. Ett tiotal medlemmar började med att sätta dit nya y-bommar(16st) på västra sidan under ledning av Peter Hedfors. Från rampen och 16 platser in blev det nya 3meters platser. Därför kommer vi att behöva flytta en det medlemsbåtar. En del krattade upp allt ris efter trädfällningen, dock ligger det en del grenar kvar i sjön vid infarten vid klubbstugan som vi får ta bort nästa arbetsdag. Cementplattor sattes till belysningsstolparna, dock blev nog inte alla lagda. Alla bänkar kördes ut, samt alla slangar placerades ut på de gamla vattentagen, dessa kommer att fungera tills vi har allt klart med de nya stolparna.

Koden byttes på alla lås, den ni har fått meddelade om gäller från o med nu. Jag satte dit ett nytt lås på bommen västra infarten lördagen 7/4, men det försvann redan på tisdagen efter. Skärpning alla som nyttjar hamnen, vi kan inte hålla på och köpa nya lås, förra säsongen försvann det 3 st. Till nästa arbetsdag kommer vi att försöka svetsa fast en kätting på låsen.

2018-04-18

En påminnelse, ARBETSDAG nu på Lördag 21/4

2018-04-07

Nu börjar båtsäsongen så sakteliga dra igång. Trädfällningen på östra o västra sidan samt vid parkeringen och infarten till klubbstugan är klart, det som återstår är fräsning av samtliga stubbar på området. Första arbetsdagen som är den 21/4 kommer vi att helt inrikta oss på att montera y-bommar, västra sidan.

Den Mobila kranen kommer till hamnen den 5 maj kl 9.00. De som är intresserade kan skicka ett mail eller gå in på Klubbens Facebooksida och anmäla intresse.

2018-02-04

Till årsmötet kom det 30 medlemmar, 2 nya styrelsemedlemmar Linda Grahn och Mikael Hedfors valdes. Det beslutades om en höjning av avgifterna 2 met 800:-, 2,5met 1200:-, 3 met 1600:-, 3,5 met 2000:-. Dessa avgifter gäller med omedelbar verkan, kassören kommer i år att skicka ut inbetalningskort till alla. Även en stadgeändring för att styra upp detta med ”vrakbåtar” antogs. Beslut togs även om ett lån på 250.000.- för att slutföra el, belysning, samt inköp av y-bommar..

2018-01-22

I år kommer föreningens årsmöte att hållas lördagen 3/3 2018 kl 15.00 i polishundskolan f6 lokaler, Soldatängsvägen 2, Karlsborg.Vi hoppas på ett stort deltagande då flera viktiga frågor skall behandlas.